HBK spelade bra i förra serieomgången. Men det fina spelet var som bortblåst när HBK den här omgången mötte JBK i Rosenlunds bowling i en av säsongens viktigaste matcher. Gästande JBK vann bottenmötet med hela 14-6 efter en synnerligen blek insats av HBK.

– Man kan inte vara annat än besviken. Om vi vunnit den här matchen hade vi säkrat en plats i kvalet till tvåan. I stället JBK chansen att ta den platsen. Nu kommer allt att avgöras i sista omgången, suckar spelande coachen Olle Assarsson.
Efter dagens match skiljer det bara en poäng mellan jumbolaget JBK och HBK. Allt kommer nu att avgöras i sista serien rundan som spelas första helgfen efter påsk.
– Vinner vi vår hemmamatch mot Accic är platsen i kvalet klar, men får vi stryk samtidigt som JBK besegrar Hulingen åker vi ner till sistaplatsen och åker därmed ur serien, förklarar Olle Assarsson.
Att det var en viktig match märktes inte på HBK-spelarna som uppträdde håglöst och oinspirerat. JBK hade däremot insett situationens viktiga läge och satte upp ett bra tempo redan från början. Efter de två första rundorna ledde JBK med hela 7-3.
När HBK dessutom förlorade tredje serien med 2-3 var matchen mer eller mindre över. JBK ledde då med ointagliga 10-5.
– Vi hade chansen att försöka klara oavgjort. Men den här dagen var uppförsbacken alldeles för brant. Vi hade helt enkelt inte tillräckligt med energi, så det var helt rättvist att JBK vann med så stora siffror, 14-6, säger en missnöjd HBK-coach.

Olle Assarsson blev bäste spelare i HBK med slagningen 882 poäng vilket är den högsta slagning någon HBK-spelare orkat med den här säsongen. Men det hjälpte inte långt denna gång. Laget fick bara ihop svaga 5571 poäng, 500 poäng mindre än gästerna.
– Alldeles för dåligt och absolut inte acceptabelt i en hemmamatch. Men vi får ta nya tag till sista matchen. Vi kan betydligt bättre än så här, säger Olle Assarsson.

Serietabeller och statistik är nu uppdaterad.