Senast HBK:s a-lag vann en seriematch var den 20 september förra året. Men i de sista skälvande serieomgångarna har laget vaknat till. HBK vann i Växjö mot V-Norra och gav topplaget Team Växjö F en rejäl match. Insatsen blir inte sämre av att HBK gjorde det med sju och en halv spelare på banan. Pelle Thisell blev knäskadad redan i första matchen, men då HBK saknade reserv var han tvungen att vara kvar på banan.
Bilden: Dan Gunnarsson blev bäste HBK-spelare i segermatchen mot Växjö Norra.

– En heroisk insats av Pelle, det syntes att han hade ont. det är ett under att han orkade kämpa sig igenom två tuffa matcher, säger Olle Assarsson, spelande UK och lagledare.
– Man kan väl säga att en rulle eltejp räddade oss. Det var nämligen det enda vi kunde hitta för att stabilisera Pelles knä åtminstone lite grand, tack vare det kunde han fortsätta spela, fortsätter han.
Bilden: En knäskadad Pelle Thisell fullföljde båda matcherna i Växjö trots att han hade rejält ont. En rulle eltejp kom till bra användning.

Det var nog ingen som vågat tippa att HBK skulle vinna ens mot V-norra, som liksom HBK är notoriskt bottenlag i tabellen. Men den senaste tiden har HBK trots allt spelat upp sig och gjort flera bra matcher.
– Det har känts som att vi är på gång. Spelet har blivit bättre och bättre för varje match den senaste tiden. Det är väl så att vi börjar känna doften av kvalspelet och att vi därför har taggat till lite grand, menar Olle.
Bilden: HBK inledde svagt i matchen Team Växjö F. Underläget med 2-8 gick sedan aldrig att reparera.

HBK chockstartade i ett rasande tempo på V-norra och ledde efter de två första serierna med hela 8-2. I båda de första serierna gick HBK över 1500 poäng och flera spelare slog 200-ingar, inte minst Stickan Wisberg som inledningsvis var lagets bäste spelare med 439 i de första rundorna.
I tredje serien tappade HBK tempot vilket gjorde att V-norra kunde vinna rundan med 4-1 och reducera till 6-9.
– Det var lite onödigt, det gjorde att det blev nerv i matchen igen. Vi slappnade nog av lite för mycket och det straffade sig, menar Olle Assarsson.
I sista serien tog dock HBK över igen, vann omgången med 3-2 och matchen sammanlagt med 12-8.
– En jätteviktig seger för oss. samtidigt som vi vann förlorade JBK hemma mot Swedoor. Det gör att vi har tre poängs marginal till JBK som ligger under strecket, konstaterar coachen nöjt.
Bilden: Lars-Erik Carlsson och Olle Assarsson blev HBK:s bästa poängplockare i båda matcherna. Sammanlagt tog de sju av åtta möjliga banpoäng.

Dagens andra match, mot Team Växjö F, blev betydligt tuffare. Växjöfarmen leder sin seriegrupp och siktar mot uppflyttning till ettan. Medi laget fanns dessutom spelare från klubbens allsvenska a-lag. Inte oväntat vann därför Växjö första serien med 4-1 och den andra med samma siffror.
– Vi hade alldeles för stor respekt för Växjö och hade nog börjat räkna in en förlust redan innan matchen startade. Det var dumt.Med en bättre start hade det blivit en helt annan match, säger Olle Assarsson.
Team Växjö vann i stället matchen med 12-8 efter att i tredje omgången gått till ledning med ointagliga 11-4.
I sista rundan tände HBk till ordentligt och slog hela 1650 kägelpoäng samanlagt och vann serien med 4-1. Matchen totalt var dock förlorad med 8-12.

Flera HBK-spelare gjorde strålande insatser. Dan Gunnarsson slog 807 i matchen mot V-norra, Olle Assarsson satte nytt årsbästa mot Team Växjö med slagningen 860 och Stickan Wisberg gjorde två lysande insatser då han slog 762 respektive 774.
Banparet Dan/Göran tog maximala fyra banpoäng i första matchen, dock bara en i den andra. Bästa banpar blev i stället Lars-Erik Carlsson/Olle Assarsson som tog hem hela sju av åtta möjliga.

– Man kan inte vara annat än nöjd efter en sådan insats av laget. Nu ser det riktigt bra ut inför de två sista hemmamatcherna, först mot JBK och helgen efter mot Accic. Vi har nu allt i egna händer och en plats i kvalspelet känns inte alls omöjlig.