Huskvarna BK och Västergötland är tydligen ingen bra kombination. Det är sällan HBK lyckas vinna matcher där oavsett om det är a- eller f-laget.
Därför blev ingen förvånad när HBK:s f-lag blev utan poäng i bortamatcherna mot Hjo F och Vamma i Tidaholm.

Men det var ovanligt nära en seger den här gången. I matchen mot Hjo ledde HBK med 8-7 inför sista rundan.
– Åhh, vad nära det var. Vi hade chansen men tappade i sista serien. Jag tror vi är lite för ovana vid att vinna och så blir vi nervösa när vi märker att vi kan göra det, menar Hasse Gustafsson, som var med och spelade matchen.
Trots att HBK spelade jämnt med hemmalaget i den avslutande serien gick banpoängen åt fel håll. Hjo vann serien med 4-1 och matchen med 11-9.
Leszek Graniczka är i vårform och blev HBK:s bäste spelare med slagningen 714 poäng, följd av Gunnar Bäckström på 695.
De båda blev också HBK:s bästa poängplockare, Leszek tog tre av fyra banpoäng ihop med Tommy Wadenrund och Bäckis fick med sig två banpoäng tillsammans med Tobbe Johansson.

Bortamatchen mot Vamma, i källaren under Tidaholms sporthall, blev inte alls lika rolig eller spännande. Vamma är ett av seriens starkaste hemmalag och kunde enkelt besegra HBK med hemska 17-3.
– Det var ändå en ganska rolig match att spela, men Vamma var bättre än vi, berättar Hasse Gustafsson.
Trots den stora skillnaden gjorde nog HBK-spelarna ändå en ganska bra insats. Det var flera spelare som fick ihop riktigt hyfsade siffror. Bäckis blev bäst på 710, följd av Leszek och Hasse Gustafsson som båda slog 681 kägelpoäng.
Dessutom noterar vi att klubbens junior, Mattias Wadenrud, gjorde sin allra bästa match sedan han började spela bowling och satte nytt personligt rekord med 660 kägelpoäng.

Serietabeller och övrig statistik är nu uppdaterad.