Det börjar bli lite tjatigt nu. HBK förlorade den här helgen igen på hemmaplan. Den här gången var det topplaget Raketen från Alvesta som besegrade HBK, med siffrorna 12-8.
– Vi har det jobbigt nu. Vi börjar bli lite för inställda på att åka på stryk, det är nästan så att vi har gett upp på förhand, säger spelande UK Olle Assarsson.

Bilden: En usel start av HBK gav Raketen ett stort försprång som HBK sedan aldrig lyckades hämta in.

– Det är synd. Jag tycker egentligen inte att vi gör en dålig match, det är bara det att vi ger bort för mycket. Idag startade vi alldeles för dåligt, fortsätter han.
HBK fick en musnt sagt usel start. Efter de två första serierna hade Raketen gått till förkrossande ledning med hela 1-9. Annars välspelande radarparet Pelle/Tobbe Jansson funkade inte alls, andra spelare kom inte alls upp i sin normala nivå.
– Vi tränar visserligen aldrig på nyoljade banor, men lite bättre kan vi, menar Olle Assarsson.
Bilden: Coachen Bosse Thisell hade behövt en tänkarhatt för att komma på varför HBK:s spel inte fungerade i de två första serierna.

I tredje serien ryckte HBK upp sig ordentligt och vann med 4-1, men då var det för sent, efter denna omgång ledde Raketen med ointagliga 10-5. Bra spel dock främst av banparen Stickan/Tobbe Jansson samt Lars-Erik Carlsson och Olle Assarsson.
– När det blir lite nerspelat på banorna har vi lättare att hitta rätt, så enkelt är det. men vi borde kunna lösa det i de första serierna också. Hade vi börjat matchen som vi spelade i tredje serien hade det varit vi som varit i ledning, menar UK.
Bilden: Lars-Erik Carlsson blev en av lagets bästa spelare då han slog 766 poäng och tog tre av fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.

HBK spelade bra även i sista serien, då det blev seger med 3-2. Dock räckte detta inte särskilt långt, raketen vann klart med 12-8.
– Snygg avslutning av oss. Det visar att vi kan mer. Nu gäller det bara att vi plockar fram det i de sista matcherna, säger Olle Assarsson som blev lagets bäste spelare med 771 kägeloåong och dessutom tog tre av fyra banpoäng tillsammans med Lars-Erik Carlsson, som blev näst bäst med 766 poäng.
Bilden: HBK har ett svårt läge i serietabellen. Laget ligger farligt nära en plats under nedflyttningsstrecket efter dagens förlust mot Raketen.

Godkänt får även Torbjörn Jansson, som spelade upp sig i de två sista serierna och till slut fick ihop 728 poäng. Ann-Louise Lindström gjorde en av sina bästa matcher i a-laget den här säsongen då hon slog 724.
Reserven Stickan Wisbert, som fick hoppa in redan efter en serie, gjorde en strålande insats då han på sina tre serier slog 563 poäng och tog två av tre banpoäng ihop med Tobbe Jansson.