HBK gjorde en av säsongens allra bästa matcher när laget mötte Kalmar AIK på bortaplan. Kalmar vann till slut med 11-9 efter att HBK pressat topplaget hela vägen in i sista serien.
– Det var ytterst nära att vi fick med oss poäng hem, Kalmar var ordentligt skärrade. Vi gjorde en av våra bästa insatser för säsongen trots att vi hade flera reserver med oss. Det känns skönt att vi äntligen börjat hitta spelet nu efter vår katastrofalt dåliga höstsäsongen, säger spelande UK Olle Assarsson.

Bilden: Pelle och Tobbe var bäst i HBK när laget pressade topplaget Kalmar AIK på bortaplan.

Kalmar AIK leder sin seriegrupp och är ett av seriens mest svårspelade motståndare på sin hemmaplan. Under den här säsongen är det bara JBS/Boys som lyckats ta poäng mot Kalmar AIK, alla övriga lag har fått åka från Kalmars bowlinghall med stora förluster i baken.
– Därför känns det extra skönt att vi gjorde en så bra match. Det ger oss en positiv känsla inför avslutningen av serien. det väntar flera viktiga matcher de kommande spelomgångarna, säger Olle Assarsson.
– Att sen Kalmar AIK inte är topplag i vår serie, utan i en annan, och att matchen bara delvis är av betydelse är väl någonting man aldrig riktigt vänjer sig vid, men det är ju det seriesystem vi har i bowlingen, fortsätter han.
Bilden: När Tobbe Jansson inledde andra serien med en hel rad strikar började Kalmar AIK att darra.

Kalmar AIK inledde dock matchen bäst och såg efter första serien ut att gå mot ännu en storseger. HBK låg då under med 1-4 och såg ut som ett redan slaget lag. Men redan i inledningen av andra rundan vände matchen märkligt nog. De båda HBK-paren Pelle Thisell/Torbjörn Jansson samt Olle Assarsson/Lars-Erik Carlsson storspelade och satte alla fyra en rad strikar. Det gjorde kalmarspelarna stressade.
– Det märktes direkt. Det blev en helt annan stämning i hallen och helt plötsligt hade vi övertaget, berättar Olle Assarsson.
Efter andra rundan ledde dock Kalmar med 6-4. Men i tredje serien såg matchen ut att tippa över till HBK:s fördel. Långt in i tredje serien ledde HBK på tre av fyra banor och hade dessutom grepp om diffpoängen.
– Hade vi vunnit den serien tror jag vi att vi hade vunnit hela matchen. Men i slutet av serien lyckades Kalmar vända och vinna med 4-1 och därmed ta ledningen med 10-5. Det var där det hela avgjordes. Att vi sen vann sista rundan med 4-1 var av mindre betydelse, säger Olle Assarsson.
Bilden: Leszek Graniczka kom in som reserv men gjorde en mycket bra insats. Tillsammans med Stig-Ove Wisberg tog han två av fyra banpoäng i matchen mot BK 62.

Innan matchen mot Kalmar AIK hann HBK med att spela mot BK 62 från samma hall. Här blev scenariot det omvända. HBK inledde starkt och vann första rundan med 4-1. Men efter det var det gick matchen över i fördel för hemmalaget som till slut vann med 13-7.
– det var lite synd att vi inte orkade stå emot när BK 62-spelarna fick igång sitt spel. Men jag tycker ändå vi ska vara nöjda. Vi spelade bra bowling i den matchen också, säger Olle Assarsson, som är mycket nöjd med HBK-laget.
– Pelle och Tobbe tillsammans är ett lysande banpar. De var bäst idag och Pelle var dessutom den ende som lyckades slå över 800. Men jag tycker alla gjorde en bra insats, inte minst våra reserver Tommy Wadenrud och Leszek Graniczka som fick hoppa in med kort varsel.

Pelle blev bäste spelare med slagningen 832 kägelpoäng och tog fem av åtta möjliga banpoäng tillsammans med Tobbe Jansson, som blev näst bäste spelare mot Kalmar AIK med 778 poäng. Lars-Erik carlsson noterade nytt årsbästa med 759 poäng. Bäste spelare mot BK 62 blev Olle Assarsson med 762 kägelpoäng.

Serietabeller och statistik är nu uppdaterad.