Som väntat fick HBK:s f-lag det svårt mot topplaget Eksjö F. Gästerna vann med hela 16-4 efter att ha varit i ledning från första till sista serien. HBK:s Martin Jansson svarade dock för matchens bästa insats då han slog 776 kägelpoäng, nytt personligt rekord.
– Kul att Martin spelar så bra nu, han har tränat ordentligt den senaste tiden och det börjar ge resultat, säger HBK:s lagledare Eva Olsson, som trots förlusten var nöjd med laget.
– Vi gör faktiskt en rätt bra match, det var bara det att Eksjö var bättre, fortsätter hon.

Martin blev också bäste poängplockare i HBK, vilka annars var lätt räknade, han tog två av fyra banpoäng tillsammans med Gunnar Bäckström. Lika många poäng tog också banparet Annelie Karlsson och Ann-Louise Lindström, som dock inte lyckades få ihop lika höga slagningar.
– Men det känns som att vi är på rätt väg nu. Vi gör bättre resultat nu under våren än i höstas, konstaterar Eva Olsson.

Statistik och serietabeller är nu uppdaterade.