HBK:s f-lag fick det som väntat svårt i bortamatcherna mot Götene F och ÖsPå i Tibro. Det blev förlust i båda matcherna med stora siffror. Bäst gick det i Götene där det ”bara” blev förlust med 7-13.
– Nej, det gick inte bra idag. Vi hade inte en chans mot något av lagen, konstaterar Eva Olsson, som följde med på resan som supporter.

Matchen i Götene blev dock tämligen positiv då flera spelare gick över 700, vilket inte hört till det vanliga den här säsongen. Bäst var Gunnar Bäckström som slog till med 762 poäng och tack vare det tog två av fyra banpoäng tillsammans med Tobbe Johansson.
Dessutom spelade brödraparet Pelle och Björn T(h)isell bra tillsammans. Båda gick över 700 och tog tre av fyra banpoäng.
Detta hjälpte dock inte särskilt mycket, Götene hade greppet om matchen från första till sista serien och vann klart med 13-7.

Matchen i Tibro mot omstartande BK ÖsPå blev ingen rolig upplevelse för HBK-spelarna. Hemmalaget hade efter de två första serierna tagit ledningen med hela 10-0 och avgjorde i tredje serien. HBK förlorade med 3-17.
Bäst i HBK i denna match var Pelle Thisell som slog 687 poäng och tog två banpoäng ihop med Mattias Wadenrud.