HBK fortsätter förlora på hemmaplan. Ännu en gång var det nära att det blev poäng. Men i slutrutorna blev gästande Pondus för svårt, som vann med 11-9.
– Det var en spännande match ända fram till de allra sista rutorna. Men ännu en gång blev det förlust. Det är mycket stolpe ut just nu, suckar Torbjörn Jansson, som blev en av de bästa spelarna i HBK med tre banpoäng.

Bilden: Torbjörn Jansson i HBK

Men efter första serien var det inte många som trodde att HBK skulle kunna bjuda Pondus något motstånd. Då ledde gästerna med 4-1 efter en blek inledning av hemmalaget. HBK överraskade i andra rundan, vann med samma siffror och kvitterade till oavgjort.
I tredje serien gjorde HBK ett av säsongen mest lyckade byten. A-lagsdebutanten Mari Eriksson tackade för förtroendet och startade sin a-lagskarriär i HBK med hela åtta strike. Sammanlagt fick hon ihop 275 poäng och var definitivt orsaken till att HBK ledde med 8-7 efter tredje serien.
– Fantastiskt bra inhopp av Mari. Hon har spelat bra i f-laget hela säsongen så vi visste att hon har en hög nivå, men att det skulle gå här bra trodde vi inte, säger spelande coachen Olle Assarsson.
Bilden: Mari Eriksson gjorde ett fantastiskt inhopp som reserv, slog 275 poäng och var i högsta grad bidragande till att HBK ledde matchen efter tre serier.

Trots ledning inför sista rundan orkade HBK inte stå emot Pondus. I sista serien dominerade nässjölaget helt och hållet och vann denna omgång med 4-1 och matchen sammanlagt med 11-9.
– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Kanske slappnade vi av lite för mycket, eller så var det helt enkelt så att Pondus tände till. Möjligtvis är det så att vi är lite för orutinerade. Det är tuffare i tvåan än i trean, det har vi fått lära oss nu, konstaterar Olle Assarsson.
Bilden: Dan Gunnarsson blev bäste spelare i HBK ännu en gång.

Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som slog 789 poäng. Han är inne i ett stim just nu, det var andra matchen i rad han blev HBK:s bäste spelare. Bra spel också av Stickan Wisberg som sedan JP-Fighten i juluppehållet visat en uppåtgående formkurva.