Raketen var på väg ut i omloppsbana runt jorden när HBK besökte bowlinghallen i Alvesta. Hemmalaget slog nytt klubbrekord, en spelare slog en 300-ing och fler än hälften av lagets spelare gick över 800. Det hjälpte inte att HBK gjorde en av sina bästa matcher den här säsongen, det blev förlust med 5-14.
Bilden: Tobbe Jansson gjorde i Alvesta en av sina högsta slagningar för säsongen men blev trots det utan banpoäng.

– Vi spelade riktigt bra, men hängde inte alls med i slutet av matchen när alvestaspelarna slog den ena strikeraden efter den andra. Det hjälpte inte att våra spelare slog fler 200-ingar än på hela säsongen, vi var chanslösa, konstaterar Olle Assarsson, för dagen spelande coach för HBK.
Bilden: Raketens 300-man, Daniel Svensson gratuleras av Stickan Wisberg.

Dan Gunnarsson gjorde sin bästa match för säsongen då han slog hela 834 kägelpoäng, men fick ändå nöja sig med två banpoäng. Tobbe Jansson gick det inte bättre för, trots 789 kägelpoäng blev det inte en enda banpoäng.
– Nej, Raketen var för bra för oss idag. Men det var ändå en rolig match att spela. Banorna var bra, det var mycket publik och trevlig stämning i den lilla fyrbanorshallen, menar Olle Assarsson, som själv tog två banpoäng tillsammans med Lars-Erik Carlsson.
Bilden: Danne Gunnarsson och Göran Wadman slog båda 695 i Värnamo och tog en banpoäng tillsammans.

Innan matchen i Alvesta hade HBK också spelat i Värnamo mot Forsheda F. Det blev inte seger där heller, FBK vann med hela 16-4. Matchen var avgjord redan efter tredje rundan då hemmalaget gått till ledning med 12-3.
– Forsheda är bra på hemmaplan och ställde upp med ett starkt lag. I första serien bjöd vi på bra motstånd, men sen tog de över. Vi hade definitivt problem med de långoljade och svårspelade banorna i Värnamo, säger Olle Assarsson, som i denna match blev HBK:s bäste spelare med en slagning på 713 kägelpoäng.
Bilden: Ann-Louise Lindström hade en jobbig inledning på matchen i Alvetsa, men hittade spelet i andra serien och gjorde sen en riktigt bra match.

Annelie Karlsson och Ann-Louise Lindström blev dock HBK:s bästa poängplockare, då de tillsammans tog två av fyra möjliga banpoäng.

Statistik och serietabeller är nu uppdaterade.