Det var inte bara maskinerna i Rosenlunds bowlinghall som vaknat på fel sida inför vårpremiären. Matchen fick på grund av maskinfel spelas på endast tre banpar.
HBK-farmens maskineri kom heller aldrig i gång på riktigt. Det blev förlust mot serieledande Mariedal från Borås med hela 2-18.

Bilden: Leszek var en av HBK:s bästa spelare, ändå fick han lämna matchen utan att ha tagit en enda banpoäng.

– Det var en jobbig och rörig match. Dels fick vi spela på bara tre banpar, så det drog ut på tiden. Sen gjorde vi inte någon bra match heller. Vi gav oss alldeles för lätt, suckar Eva Olsson, tillförordnad coach för f-laget.
HBK F hade inte mycket att sätta emot serieledande Mariedal. redan efter de två första serierna ledde boråslaget med hela 1-9. När Mariedal sedan vann tredje rundan med 5-0 var matchen förlorad. Att HBK knep en banpoäng i sista rundan var en klen tröst.
Bilden: Ett maskinhaveri gjorde att matchen fick spelas endast på tre banpar och drog ut ganska rejält på tiden (arkivbild).

Mari Eriksson blev bäste HBK-spelare då hon noterade 699 kägelpoäng och dessutom tog samtliga HBK:s banpoäng tillsammans med Gunnar Bäckström. Näst bäste spelare blev Leszek Graniczka som slog 679 poäng.
– Det var flera spelare som gjorde enstaka bra serier, Björn, Hasse och herman gjorde till exempel 200-serier, men de lyckades inte hålla ihop det, konstaterar coachen.

HBK noterade årets lägsta kägelpoäng, 4989 poäng, mot Mariedals betydligt vassare 5645. Men så leder också obesegrade Mariedal serien på 27 poäng, HBK har än så länge bara spelat ihop sex poäng.