Årets upplaga av JP-Fighten blev minst sagt lyckad för HBK. Olle Assarsson och Stickan Wisberg tog sig långt fram i cupturneringen och var ytterst nära att nå finalen. Lägg sedan till att Tobbe Jansson åkte ut i tredje omgången samt att Lars-Erik Carlsson fanns med fram till andra cupomgången.
Bilden: Sista slutspelsmatchen mellan Thomas Pedersen, JKK, och Olle Assarsson, HBK, blev en rafflande historia där Pidde till slut tog hem segern med bara åtta käglors marginal.

– En så här bra tävlingen tror jag aldrig att klubben gjort någonsin. Det har gjorts bättre prestationer individuellt genom åren. Men att så många spelare går så långt i turneringen har aldrig hänt innan, säger Olle Assarsson, som var närmast att nå slutfinalen. Han förlorade i sista omgången mot Thomas Pedersen med bara åtta käglors marginal, matchen slutade 6-6 men kägelpoängen gick till Piddes fördel med 669-657.
– Jag låg lite efter under hela matchen, så det var rättvist att Pidde vann, menar Olle, som i matcherna inna först besegrat Hans Wikstrand, JKK, med 12-0 och en slagning på 785, samt Tony ”Lillen” Johansson där matchen slutade 6-6 men Olle hade högre slagning, 670-605.
Bilden: Stickan Wisberg gjorde en strålande insats i tävlingen och tog sig hela vägen fram till sista slutspelsrundan innan finalen där det blev förlust mot Tony Warolin. I tisdagens första match besegrade han dock Tim Wikstrand, JKK, med 8-4.

Stickan Wisberg gjorde sitt livs bästa start i JP-Fighten och tog sig också han hela vägen fram till sista cupomgången. På sin väg besegrade han först Tim Wikstrand, JKK med siffrorna 8-4 och därefter Johan Ahlqvist, Cyrus, också med 8-4. I sista rundan var han dock chanslös mot slutsegraren i årets tävling, JKK:s Tony Warolin, som vann med 10-2 och kägelpoängen 709-606.
Bilden: HBK:s jättedödare slog ut två o-handikappare på vägen och var ytterst nära att ta sig vidare till tredje och sista slutspelsrundan. Där blev dock JKK:s Jonathan Lindell för svår.

Tobbe Jansson kan efter årets JP-Fight titulera sig som ”jättedödare”. På måndagskvällen skrällde han stort genom att besegra Clans elitseriespelare Jörgen Andersson med 12-0. Det följde han upp genom att i första rundan på tisdagen vinna över Junes Filip Lindbjer med samma siffror (12-0). I denna match slog Tobbe dessutom hela 706 kägelpoäng. Tävlingen tog dock stopp för Tobbes del i omgången efter då JKK:s unge talang Jonathan Lindell blev en för svår motståndare. Matchen var dock mycket jämn och slutade 6-6, men Lindell hade högre kägelpoäng, 727-680.
Bilden: Lars-Erik Carlsson fick inte spelet att stämma riktigt. Ändå var han ytterst nära att vinna mot Cyrusspelaren Johan Ahlqvist.

För Lars-Erik Carlssons del blev det bara en match på tisdagen. Han föll där mot Johan Ahlqvist, Cyrus, med siffrorna 10-2. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna visar, avgörandet kom först i den sista serien.

Finalen blev sedan en uppgörelse mellan Jönköpings KK och JBS/BOys som fick med tre respektive två spelare till finalkkarusellen. Slusegrare blev JKK:s Tony Warolin som vann finalen mot Adam hempel, JBS/Boys.