Tobbe Jansson svarade på söndagskvällen för en av de riktigt stora skrällarna i JP-Fighten. Han lyckades mot alla odds besegra Team Clans elitseriespelare Jörgen Andersson, han gjorde det dessutom med hela 12-0. Första slutspelsrundan blev en ny framgång för HBK och JDIK. Fyra av sju spelare gick vidare till tisdagens finalspel.
Bilden: Tobbe Jansson svarade för en rejäl skräll då han slog ut elitseriespelaren Jörgen Andersson i första slutspelsrundan av JP-Fighten.

Tobbe släppte egentligen aldrig in Jörgen Andersson i matchen, utan hade grepp om händelserna redan från första början. Avgörande kom i slutet av andra serien där Tobbe storspelade och satte en rad strikar samtidigt som Jörgen Andersson missade i en av de sista rutorna.
Tack vare det ledde Tobbe med 6-0 inför sista serien och hade ett försprång på närmare 40 poäng. När han i sista serien sedan fortsatte spela mycket bra fick elitseriespelaren från Nässjö aldrig chansen att komma in i matchen.
Tobbe är därmed klar för andra omgången i slutspelet där han även där ställs mot mycket svårt motstånd, Junes Filip Lindbjer.
Bilden: Anders Fagerberg och Olle Assarsson ställdes mot varandra i första slutspelsomgången. Olle vann matchen med 12-0 efter att ha slagit 715 käglepoäng mot Anders 604.

Klar för andra omgången är också Olle Assarsson som oturligt nog lottades att spela mot Anders Fagerberg. Olle har vilat sig i form under julhelgen och vann med 12-0 trots att Anders bjöd på bra motstånd ända till slutet.
– Lite trist att slå ut en lagkompis, men det blev en bra match och jag kände mig inte alls säker på segern förrän i slutet av sista serien, säger Olle som i andra rundan av cupspelet ställs mot Hasse Wikstrand, JKK.
Bilden: Två bowlingexperter följer spelet från läktaren.

Men det är inte nog med det. Framgångarna i JP-Fighten fortsätter för HBK:s och JDIK:s spelare. Efter måndagskvällens matcher är det klart att fyra av sju spelare gått vidare till tisdagens finalspel.
Stickan Wisberg mötte Mats Wellermark, Värnamo, och vann överrasknade med 10-2 i en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Det skilde bara 42 kägelpoäng mellan de båda spelarna.
Lars-Erik Carlsson visade att det är viktigt att vinna rätt serier i JP-Fighten. Han hade lägre slagning än sin motståndare, Niklas Kyhlberg, JBK (598-650), men vann första och sista serien och därmed matchen med 8-4.
För Leszek Granicka och Gunnar Bäckström är dock tävlingen över. Leszek förlorade mot Micke Söderberg, June, med 2-10 och Bäckis föll mot Fredrik Nettermark, JBK med 1-11.

Tisdagens finalspel
JP-Fighten fortsätter nu på tisdag förmiddag med andra omgången av finalspelet. Först ut att spela, klockan 11.00, är Olle Assarsson som ställs mot Hans Wikstrand. Klockan 12.00 möter Tobbe Jansson Filip Lindbjer, Stickan Wisberg ställs mot Tim Wikstrand, JKK samt Lars-Erik Carlsson som möter Johan Ahlqvist, Cyrus.