JP-Fighten kunde inte börjat bättre för HBK och Olle Assarsson. I sin första match i gruppspelet slog han till med en 300-serie. Han vann dessutom båda sina matcher med 12-0 och är därmed klar för slutspelet, som börjar på måndag kväll.
– Det känns helt fantastiskt. Att slå en 300-ing i en så tuff tävling som JP-Fighten är något man knappt vågar drömma om. Men det är ännu roligare att det gick så bra för alla HBK- och JDIK-spelare i kvalet, säger han.

– Det är min andra 300-serie i Cityhallen. Den förra slog jag i en kvalmatch mot JKK F för två år sedan. Så nu har jag gjort 300-serier både i europeiskt och amerikanskt. Det känns jättekul.
Olle fortsatte att spela bra och kunde besegra Sven Pettersson från Pondus med 12-0 efter att ha slagit hela 810 kägelpoäng (med hcp) på de tre serierna.
I sin andra match mot Niclas Ihreborn, Skillingaryd, höll det fina spelet i sig. Även denna match slutade 12-0 efter att Olle slagit 801 kägelpoäng.
– I ren slagning fick jag ihop 1491 poäng på de sex serierna. Jag tror aldrig att jag någonsin har spelat bättre, säger han.
– Det är lite märkligt att det kommer just nu. Jag har inte hållit i ett bowlingklot sedan sista seriematchen i november. Då var jag så trött på det att jag till och med sa upp mitt träningsabonnemang, skrattar han.
Bilden: Lars-Erik Carlsson gick vidare till slutspelet efter att ha vunnit båda sina gruppspelsmatcher.

Men det var inte bara Olle Assarsson som spelade bra i JP-Fighten. Alla spelare från HBK och JDIK som deltog i kvalspelet imponerade. De båda klubbarna kunde inte fått en bättre start på det nya bowlingåret, alla sju som ställde upp i tävlingen gick vidare till slutspelet. Bättre än så kan det inte bli.
Igår spelade Tobbe Jansson, Anders Fagerberg och Gunnar Bäckström till sig platser i slutspelet. I söndagens kvalspel blev det klart att de också får sällskap av Lars-Erik Carlsson, som vann sin grupp efter segrar mot Stig-Ola Lövgren, JBS/Boys samt Håkan Svensson från Vetlanda.
Bilden: Leszek spelade strålande bowling i JP-Fighten och är nu klar för slutspel.

Stickan Wisberg tog sig vidare som bästa tvåa efter att ha spelat oavgjort mot Göran Alm, Pondus och därefter vann på w.o mot Claes Jersenius, June.
Även Leszek Granicka gick vidare som bästa två efter att ha besegrat Mats Malmsjö, June, med 12-0 och spelat oavgjort mot Mats Wellermark, Värnamo.

Slutspelet börjar redan i morgon kväll (måndag), klockan 18.00. Vem som möter vem lottas dock inte förrän kl 17.30. Men då gäller nya förutsättningar. Gamla meriter räknas inte.