Bättre start på JP-Fighten kunde HBK och JDIK inte fått. Alla de tre av våra spelare som spelade i lördagens starter gick vidare till cupspelet. Tobbe Jansson gick vidare som gruppvinnare, Anders Fagerberg och Bäckis tog sig vidare som bästa tvåor.
Anders Fagerberg storspelade i sin match mot Benny Ahnberg, han slog hela 733 kägelpoäng och vann matchen med 12-0.

Tobbe gjorde ett mycket stabilt intryck i sina två matcher. Han vann först mot Lisbeth Uddemar, Fram, efter en tuff duell som slutade 8-4 till Tobbes fördel. Även andra matchen blev dramatisk för hans del. Han vann visserligen med övertygade siffrorna 10-2, men var bara en enda kägla bättre än Jan Niskanen, Bogesund. Marginalerna är små i JP-Fighten.

Anders Fagerberg såg efter sin första match att vara på väg ut ur tävlingen. Han förlorade med hela 2-10 mot JBK:s Ulf Rosander. Men Fagge kom tillbaka med besked. I sin andra match vann han med hela 12-0 mot JBS/Boys-spelaren Benny Ahnberg och dunkade in hela 733 kägelpoäng. Tack vare det fina spelet gick även Anders vidare till cupspelet.
Tobbe Jansson är i fin form visade första omgången av JP-Fighten. han vann båda sina gruppmatcher och är klar för slutspel.

Att gammal är äldst visste vi redan innan. Gunnar Bäckström, som nog är en av turneringens mest rutinerade spelare, tog sig vidare till andra rundan genom att i första omgången vinna med hela 12-0 mot Bo Lindtsröm, Vetlanda. Att det därefter blev förlust mot Angelica Borgström, JBK, med 2-10 spelade ingen roll. Bäckis tog sig också vidare till cupspelet som bästa tvåa.

Full pott alltså för JDIK och HBK i första kvalrundan. Tre av tre spelare gick vidare. I morgon, söndag, står fyra HBK/JDIK-spelare på startlinjen; L-E Carlsson, Stickan, Olle och Leszek.