Det vill sig inte alls för HBK just nu. I höstens sista seriematch blev det en ny förlust. Deb här gången var det sävsjölaget Sture som blev för svårt. Matchen slutade 6-14 till Sture.
– Oinspirerat över lag och dessutom en usel start. Vi hamnade i underläge med 0-5 i första och började hänga med huvudena direkt, konstaterar vikarierande coachen Björn Tisell.

Bilden: Olle Assarsson och Lars-Erik Karlsson blev HBK:s bästa banpar då de tog tre av fyra möjliga banpoäng.

– Vi har fortfarande enorma problem med banorna i Rosenlund. Det börjar märkas på spelarnas humör nu. Vi har inte roligt när vi spelar, fortsätter han.
I andra serien försökte HBK rycka upp sig och var nära att vinna omgången. Men efter ett par missade slag i sista rutan blev det förlust med 2-3 och underläge med 2-8.
Matchens avgörande kom sedan i tredje rundan som även den gick till Sture med siffrorna 3-2 och sammanlagt övertag med 4-11.
– Nej, det var inte roligt. Vi har till och med svårt att tända till när det handlar om viktiga poäng. Så här går det inte att hålla på, fortsätter coachen.
Bilden: Sture från Sävsjö tog grepp om matchen redan i första serien och gav aldrig HBK någon chans att komma tillbaka.

Den sista serien blev precis lika tråkig för HBK:s del. Laget hängde med i början och ledde på flera banpar, men tappade som vanligt i slutet. Även denna serie slutade 2-3 till gästerna.
– Det känns inte som vi litar på vårt spel längre. Förhoppningsvis får vi ordning på det till när serien startar igen efter jul, säger coachen.
Bilden: Tommy Wadenrud gjorde sin första match för säsongen i a-laget.

För att få igång laget igen hade UK stökat om i laget och satt ihop flera nya banpar. Ett positivt besked kom från nya banparet Olle Assarsson och Lars-Erik Karlsson som tog tre av fyra banpoäng. Alltid säkra radarparet Pelle Thisell/Dan Gunnarsson tog två av fyra.
Lars-Erik Karlsson blev bäste HBK-spelare med slagningen 703 kägelpoäng.