HBK har inte haft marginalerna på sin sida den senaste tiden. Det har blivit lite väl många ”hedersamma” förluster med liten marginal den senaste tiden. Helgens hemmaförlust mot June F kan nu läggas till på den listan. HBK förlorade med 9-11 i en match som avgjordes i slutet av sista serien.
Bilden: Tobbe Jansson konstaterar att HBK inte hade marginalerna på sin sida i den här matchen heller. det blev hemmaförlust mot June F med 9-11.

Förra helgen föll HBK borta mot Nybro med samma siffror, även den matchen avgjordes i slutrutorna. Samma tendens var det också i hemmamatcherna mot både Forsheda F och Vetlanda, där det dock blev oavgjort.
– Det är jobbigt att tappa viktiga poäng i slutrutorna i varenda match. Det tär på självförtroendet och vi halkar dessutom efter i tabellen. det tråkiga är att vi dessutom gör det på hemmaplan. Det är bara att hoppas att det vänder snart, suckar coachen Bosse Thisell.

Tuff drabbning mot June F
Matchen mot June F blev en stentuff drabbning från första till sista slaget. June tog hem första serien med 3-2, i andra kvitterade HBK genom att vinna med samma siffror. Tredje rundan gick till June med 3-2 som därmed hade ledningen med 8-7 inför sista rundan.
– Det kändes lite som vi tappade matchen där. Vi ledde nästan hela tredje rundan och såg ut att kunna få övertaget. Men June lyckades slingra sig ur det greppet, konstaterar coachen.

”Spännande match att titta på”
I sista serien gjorde HBK allt för vinna matchen men orkade inte hela vägen. Även denna runda vann June med 3-2 och matchen därmed sammanlagt med 11-9.
– Inte roligt att förlora så klart. Men det var en väldigt spännande match att titta på, om det nu kan vara till någon tröst, säger Bosse, som inte var särskilt pigg på att dela ut beröm till sina spelare.

Bäst i HBK var dock Olle Assarsson på blygsamma 739 kägelpoäng och tre banpoäng ihop med Göran Wadman. Bra spel också av Lars-Erik Karlsson som slog 716 poänmg och tog två banpoäng tillsammans med Anders Fagerberg.

Serietabeller och matchstatistik är nu uppdaterad.