HBK:s F-lag svarade i lördags för en historisk insats. Huskvarna BK:s A-lag har sedan klubben bildades för tio år sedan aldrig lyckats besegra Skillingaryds BK. Men F-laget vann, dessutom stort med hela 14-5.
Bilden: Leszek Graniczka gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när HBK F överraskande besegrade Skillingaryd.

HBK:s A-lag (Arena BC) har genom åren stött på SBK både i seriespel och kvalspel, men aldrig tidigare lyckats besegra skillingsrydslaget trots flera försök. Men F-laget gjorde det som klubbens a-lag aldrig lyckats med. De gjorde det dessutom med eftertryck, matchen var avgjord redan efter tre serier då HBK gått till ledning med ointagliga 11-4.

Det var dessutom en riktigt tuff tillställning. Bowlingbanorna i Rosenlund tillät som vanligt inget skönspel, utan här gällde det att pricka ner så många käglor som var möjligt och inte hoppas på några strikar i onödan. Den disciplinen visade sig HBK F vara bäst på. SBK hade dessutom märkbara besvär med de omutliga banorna. Efter de två först rundorna ledde HBK F med hela 7-3 och avgjorde sen i tredje rundan genom att vinna denna med 4-1 och gå till ointagliga 11-4. Matchen slutade sedan 14-5 efter att HBK varit det bästa laget även i sista serien, där det blev seger med 3-1.
Bilden: Stickan Wisberg blev bäste spelare i HBK med en slagning på 721 poäng. Se så glad han är.

Stickan Wisberg blev bäste spelare i HBk med slagningen 721 kägelpoäng. Bästa banpar blev dock Leszek G/Mari E, samt Bäckis/Tobbe Johansson som tog hela tre av fyra poäng.
Någon högre slagning blev det inte för HBK, laget stannade sammanlagt på blygsamma 5048. men eftersom SBK inte fick ihop mer än 4822 var det en rättvis seger.

Skillingaryd, som förra säsongen låg i tvåan och räknas till en av seriefavoriterna, kom dock undan från Rosenlund med en viss ära ändå. Laget vann i matchen efter mot Vinno med hela 16-4, vilket faktiskt gör HBK:s seger ännu lite sötare.

Serietabeller och statistik är nu uppdaterad.