JDIK:s 4-mannalag fick med sig två poäng i söndagens två bortamatcher mot Linnea B och JKK B. Att laget över huvud taget kom till spel var en bedrift. Två trasiga bilar, en på vägen till Gislaved och en på vägen hem ställde verkligen till det.
Bilden: Två trasiga bilar för en match i Gislaved klarade inte ens JDIK:s 4-mannalag.
Vi hoppas att våra pojkar nu fått in sina bilar till verkstad.

Det innebar att spelare inte kom fram till Bowling Arena i tid och att Björn Tisell fick göra sin första match i JDIK. Så här berättar han i gästboken om eländet:

Vet ej om Bosse eller Anders tänkt berätta vad som hände på vägen till OCH från Gislaved idag när B-laget spelade, i fall inte, så gör jag det nu. Bosse och Anders får rätta mig om jag har missat något. När jag i dag skulle köra in mina klot till hallen så kommer Bosse och Anders in i hallen, Bosse skakar på huvudet och Anders håller om sitt i förtvivlan. På väg till Gislaved går Anders bil sönder(tändsatsen troligtvis) men han lyckas ta sig till matchen, på väg hem går nästa bil sönder(växellåda och/eller koppling) i Västra Jära, där står B-laget med en man disponibel en timma före matchen mot JKK. Bosse lånar Sandbloms bil och hämtar de strandsatta, men får bara med sig två hem, den tredje vägrar åka innan bärgningsbilen anlänt. Nu är B-laget tre man 40 minuter innan matchstart. I detta skede får jag och mitt ljumskbråck den stora äran att debutera i JDIK:….det var för övrigt mycket trevligt. Att vi föll med 8-12 är en helt annan historia. Bosse och Anders får rätta mig om jag har återgett historien felaktigt. Nån matchtröja lyckades vi inte få fatt på…..En sån dag som Olle i pistvakt skulle ha sagt”.

…och här skriver Fagge på JDIK:s hemsida.

Trots detta blev det alltså seger mot Linnea B med 13-7, där Bosse Thisell blev matchens bäste spelare på nytt årsnästa 702 kägelpoäng och tre banpoäng.
När laget decimerades ytterligare inför matchen mot JKK B var JDIK så klart chanslöst trots att Björn Tisell fick hoppa in i laget. Det blev förlust med 8-12 och Björn blev bäste man på 657 pinnar och tre banpoäng.
Bilden: Bo Thisell, något mindre stressad än vid dagens matcher.

Slutet på historien har vi inte hört ännu. Vi bara hoppas att alla kom hem lyckligt välbehållna och att de fick med sig sina bilar…eller åtminstone fick in dem på verkstad.
Den resan till Gislaved får a-lags långresa i lördags till Borgholm att framstå som rena nöjesresan…