JBS/Boys blev som väntat för svårt för HBK. Trots att det var derbymatch kunde HBK egentligen aldrig hota JBS/Boys som vann tämligen enkelt med 14-6.
– Vi förlorade nog matchen redan i första serien, då vi spelade riktigt dåligt. Sen hjälpte det inte att vi spelade upp oss ganska rejält, JBS/Boys hade ett för stort försprång, konstaterar HBK-coachen Bosse Thisell.

HBK fick ingen bra start. JBS/Boys vann första serien med 4-1 efter att ha slagit hela 1563 kägelpoäng mot HBK:s betydligt blekare 1295.
– Riktigt uselt av oss. Vi borde kunnat utnyttjat att vi spelat förstamatch hela säsongen tidigare och är mer vana än JBS/Boys att spela på nyoljat, men det gick inte alls, säger coachen.

HBK nära i andra serien
HBK kom dock tillbaka i andra rundan och pressade tillbaka JBS/Boys. Efter två tredjedelar av serien ledde HBK på alla fem banparen. Men en stark avslutning av JBS/Boys samtidigt som HBK tappade lite av spelet blev det förlust med 2-3 och underläge med 3-7.
– Hade vi tagit hem den serien kunde matchen slutat på ett helt annat sätt. Vi stressade dem ganska ordentligt ett tag, men vi orkade inte stå emot i slutet, konstaterar Bosse.

JBS/Boys avgjorde i tredje
HBK gjorde ett tappert försök även i tredje rundan att komma in i matchen och ledde också här länge. Men än en gång var JBS/Boys det bättre laget i slutrutorna, omgången slutade 2-3 och sammanlagd ledning för JBS/Boys med 5-10.
I och med det var matchen mer eller mindre avgjord. I sista serien blev det förlust med 1-4 och sammanlagt 6-14.
– Det är aldrig roligt att förlora, men den här gången var motståndarna lite för bra, så det är inte mycket att säga om det. JBS/Boys är ett topplag i tvåan och vi slåss i botten, då ska det skilja en hel del, menar Bosse.
Bilden: Lars-Erik Karlsson blev HBK:s bäste poängplockare då han tog hem tre av fyra banpoäng.

Martin Jansson debutant i a-laget
Olle Assarsson blev bäste spelare i HBK med slagningen 759 kägelpoäng. Tillsammans med Göran Wadman blev det dock bara en banpoäng trots att han var näst bäst i HBK med 723.
Flest banpoäng tog i stället alltid säkra banparet Lars-Erik Karlsson och Anders Fagerberg, som fick med sig två av tre poäng.
Debutanten Martin Jansson klarade sig undan med mer än godkänt i sin allra första a-lagsmatch. På de två serier han spelade fick han ihop 320 poäng och tog dessutom en banpoäng.

Matchfakta, serietabeller och statistik är nu uppdaterade.