HBK F vann det prestigeladdade derbyt mot Vinno med 12-8. Men det var en match där HBK-farmen var riktigt illa ute. Efter första serien var det Vinno som hade övertaget och ledde med hela 4-1.
– Det såg inte bra ut alls efter första serien, men som tur var spelade vi upp oss och vann, suckar Hasse Gustafsson som följde matchen från läktaren.

Bilden: Bosse Thisell gjorde en av sina bästa matcher för säsongen då han tog hem tre av fyra banpoäng.

– Skönt att vi kunde vinna, nu ligger vi inte sist i trean längre, fortsätter han.
Efter den riktigt dåliga inledningen där i stort sett ingen HBK-spelare kom upp i normal standard, skärpte HBK-spelarna till sig.
Bilden: Leszek förtvivlad efter sin första serie. Han spelade dock upp sig ordentligt i tre andra serierna.

Laget vann andra rundan med 4-1 och kvitterade till oavgjort. När HBK sen dessutom kunde vinna tredje serien med samma siffror var det HBK som hade övertaget i matchen, 9-6.
I sista serien blev det också seger, dock bara med 3-2, så f-laget fick nöja sig med att vinna med 12-8.
– Det var en viktig seger för oss. Vi har spelat en hel del matcher nu och förlorat, så det var skönt med en vinst, det bättrar på självförtroendet, menar Hasse Gustafsson.
Bilden: Eva Olsson hoppade in som reserv efter första rundan och gjorde en av sina bästa matcher någonsin då hon slog 524 poäng och tog maximala tre banpoäng.

HBK:s lovande junior Martin Jansson, som tidigare under dagen gjort sitt första inhopp i a-laget, blev bäste spelare i HBK F med slagningen 654 kägelpoäng. Tillsammans med Tommy Wadenrud tog han dessutom tre av fyra banpoäng.

Bosse Thisell gjorde en bra match och slog 634 och tog även han tre av fyra banpoäng.
Matchens lirare i HBK blev dock reserven Eva Olsson som spelade sitt livs bästa bowling i de tre serier hon fick spela. Hon slog hela 524 poäng och tog hem banpoängen i alla sina tre serier.

Matchstatistik, serietabell och övrig statistik är nu uppdaterad.