HBK:s hemmamatch mot Vetlanda BC blev en mycket spännande och jämn tillställning. I sista serien såg det dock ut som att HBK skulle lyckas ta två poäng, men Vetlandas spurtade och räddade oavgjort, 10-10.
Bilden: Göran Wadman var en av HBK:s bästa spelare, inte minst i de två sista serierna där han spelade strålande.

– Klart man är lite besviken över att vi inte vann. Ett tag ledde vi ganska klart i sista serien. Men ska man se till hela matchen var det ett rättvist resultat, säger coachen Bosse Thisell, som än en gång fick se sitt lag spela en mycket jämn match.
Förra helgens hemmamatch mot Forsheda slutade även den oavgjort efter en dramatisk avslutning.
– Usch, det börjar bli jobbigt det här, varenda match vi spelar blir ju stentuff. Samtidigt känns det rätt bra, vi är ju trots allt nykomlingar och kan ända ge motståndarna bra moptstånd, fortsätter Bosse och poängterar att han är nöjd med HBK:s inledning av serien, där det blivit två av varje: vunna-oavgjorda-förlorade och totalt sex poäng.
Men matchen mot Vetlanda blev nog den tuffaste av dem alla. De båda lagen följdes åt från första serien, där alla banparen spelade jämnt med varandra. I första och andra rundan vann till exempel Vetlanda tre banpoäng med bara en poängs marginal. Detta tog dock HBK igen i tredje serien där laget vann en banpoäng med en käglas marginal och en med fyra.
Lägg sedan till att första, tredje och fjärde rundan slutade med bara två käglors diff per serie. Inför sista rundan ledde dock HBK med 8-7.
– När vi sen inledde sista serien alldeles strålande och ledde på alla fyra banparen kändes det nästan som att segern var klar. Men tyvärr orkade vi inte hela vägen, säger coachen.

Kanske var det så att HBK-spelarna då slappnade av lite för mycket. Vetlanda sluggade sig i de allra sista rutorna in i matchen igen och lyckades rädda oavgjort, 10-10.
Lars-Erik Carlsson övertygade för andra matchen i rad. Han blev HBK:s bäste spelare med slagningen 751, följd av Pelle Thisell på 742.
Göran Wadman gjorde dessutom en mycket stark insats i de två sista serierna. Det kan man nog tacka coachen för. Göran var efter andra serien mycket nära att bli utbytt då han slagit svaga 107 poäng, men Bosse valde att låta honom vara kvar på banan.
– Jag vet ju vad Göran kan och jag var säker på att han skulle spela bättre. Det visade sig vara ett bra drag, konstaterar Bosse.
Göran slog i de två sista serierna 171 och 225, gjorde sammanlagt 693 poäng och tog dessutom tre av fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.

Matchstatistiken och tabellen är nu uppdaterad.