Matchen mellan HBK och Forsheda F blev minst sagt dramatisk. Avgörande kom i sista seriens sista rutor. Tack vare en snygg avslutning av Annelie Karlsson och Lars-Erik Carlsson kunde HBK vinna diffen med bara två käglors marginal och därmed rädda en poäng, matchen slutade oavgjord, 10-10.
Bilden: Annelie Karlsson och Lars-Erik Carlsson förlorade visserligen i sin sista serie. Men tack vare deras fina insats kunde HBK vinna den sammanlagda diffen med två käglors marginal och därmed få oavgjort.

– Fruktansvärt spännande och jätteskönt att vi fick med oss en poäng, pustar HBK-coachen Bosse Thisell, som fick se en mycket svängig match.
I inledningen kopplade HBK ett stadigt grepp om händelserna och var efter de två första serierna i ledning med hela 7-3. Men den tredje serien vände hela matchen. Forsheda lyckades där vinna med 5-0 och därmed ta över ledningen, 8-7.
– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Det var nästan ingen som fick det att stämma. Det vände hela matchen, plötsligt var det Forsheda som hade övertaget, berättar Bosse.
Bilden: Tredje serien blev en mardröm för HBK, som där förlorade i alla banparen.

Sista serien blev inte oväntat mycket jämn och spännande. Pelle Thisell spelade bländade bowling och såg redan i inledningen av serien till att HBK skulle få minst en banpoäng. För andra matchen i rad gick unge herr Thisell över 800 poäng.
Dessvärre gick det åt andra håller för Olle Assarsson och Torbjörn Jansson som hamnade i ett ointagligt underläge.

Men i de två övriga banparen gjorde HBK-spelarna strålande insatser. Annelie Karlsson och Lars-Erik Carlsson spelade helt jämnt med sina motståndare, men föll med bara några käglor. Göran Wadman och Anders Fagerberg spelade en lika jämn serie mot sina motståndare, men kunde kunde till slut vinna med 17 käglors marginal.

Därmed avgjordes matchen på den totala diffen mellan lagen, denna gång hade HBK marginalerna på sin sida och tog hem den sista poängen med bara två käglors marginal. Matchen slutade 10-10.
– Visst ska man vinna hemmamatcherna, men som det hela utvecklade sig idag får vi vara jättenöjda med oavgjort. det kunde lika gärna blivit förlust, pustar Bosse Thisell.