Hallderbyt mot JBS/Boys F slutade med seger för ”di röe”. HBK F förlorade matchen med 8-12 efter ännu en svag inledning. JBS/Boys avgjorde matchen redan efter tre serier, då de gick till ledning med ointagliga 11-4.
Bilden: Herman Löfstedt gjorde sin första seriematch för säsongen. Trots det kunde inte HBK F bjuda JBS/Boys F ordentligt motstånd.

– Lite tråkigt att vi inte hängde med i början. Vi spelade upp oss i de två sista serierna, men då var det för sent, konstaterar UK Bosse Thisell.
En som däremot var i riktig högform var Gunnar Bäckström, lagets 75-årige veteran dunkade in hela 797 poäng. En imponerande slagning. Man får gå tillbaka ända till säsongen 2009/2010 för att hitta ett liknande resultat för Gunnars del. Tack vare det tog han dessutom tre banpoäng tillsammans med Tobbe Johansson.
Bilden: Gunnar Bäckström gjorde sin bästa match på flera år i HBK-tröjan. Man får gå tillbaka fem år i tiden för att hitta en lika hög slagning från hans sida.

Hans slagning blir inte sämre av att näst bäste spelare i HBK var mer än 100 poäng efter, Stickan Wisberg på 681 kägelpoäng.
– Jag är imponerad av Gunnar. Banorna i Rosenlund är dessutom jättesvåra just nu, så det är ett fantastiskt bra resultat, säger coach Bosse.
Bilden: Stickan Wisberg blev näst bäste spelare i HBK med 681 poäng.

Att JBS/Boys F skulle vinna matchen stod dock klart tämligen tidigt. Di röe (eller rosa som de flesta föredrar) vann första rundan med 4-1 och andra serien med samma siffror. När även tredje serien gick till JBS/Boys F, 3-2, var matchen över.
HBK F gjorde dock en riktigt snygg avslutning då laget slog hela 1420 poäng och vann serien med 4-1. Men trots det blev det alltså förlust med 8-12.