HBK föll stort när förra årets division ett-lag Hulingen gästade Rosenlund. Hultsfredslaget vann med 15-5 efter att ha säkrat segern redan i tredje serien.
– Klart jag är besviken, hade hoppats vi kunde bjuda dem lite bättre motstånd. Men Hulingen är ett bra lag, och den här gången spelade vi inte tillräckligt bra, konstaterar HBK:s lagledare Bosse Thisell.

Bilden: Reserven Göran Wadman var en av de bättre spelarna i HBK. Han spelade tre serier och fick ihop 560 kägelpoäng.

HBK började dock matchen bra och såg i första serien ut att kunna ge Hulingen rejält motstånd. HBK ledde första rundan med 4-1, men i de allra sista rutorna lyckades Hulingen vända och vinna serien med 3-2.
– Det kändes nästan som matchen avgjordes redan där. VI tappade det lilla grepp vi hade och Hulingen fick självförtroende, menar Bosse Thisell.
Detta blev inte bättre av att HBK gjorde en riktig katastrofserie i andra omgången. Laget fick bara ihop 1178 poäng och fick givetvis stryk med 0-5, därmed underläge med 2-8.
– Genomklappning räcker inte som beskrivning, det var den sämsta serie jag sett det här laget spela någon gång, suckar lagledaren.
Bilden: Lars-Erik Karlsson och Anders Fagerberg blev bästa poängplockare i HBK då de tog två av fyra banpoäng.

Hulingen hade efter det inga större bekymmer att avgöra matchen i tredje serien. Hultsfredaslaget vann även denna runda med 5-0 och gick till ointagliga 13-2.
Att sen HBK spelade upp sig ordentligt i sista serien och vann denna med 3-2 gjorde bara att laget kunde snygga till siffrorna något. Hulingen vann med 15-5.
– Tråkigt så klart att förlora på hemmaplan. Men samtidigt är Hulingen inte ett av de lag vi ska slå. De kommer från ettan och vi är nykomlingar, då ska det skilja en hel del. Ser man sammantaget på vår inledning av serien är den ändå mer än väl godkänd. Vi har vunnit två av fyra matcher, det är bra, menar Bosse Thisell.
Bilden: HBK-spelarna har i inledningen av säsongen haft svårt att hitta rätt på banorna i Rosenlund.

HBK-spelarna har fortfarande svårt att hitta rätt på sina hemmabanor, vilket märktes tydligt på resultaten. Laget fick sammanlagt bara ihop 5370 poäng och bästa spelare blev Ann-Louise Lindström med 720 kägelpoäng, följd av Olle Assarsson på 719.
– Det är alldeles för låga siffror och jag vet att alla kan betydligt bättre. Men just nu är det svårspelat i Rosenlund. Förhoppningsvis vänder det snart.

Matchstatistik och serietabeller är nu uppdaterade.