HBK svarade för en mindre skräll när laget mötte JBK i Cityhallen. HBK vann det mycket jämna och spännande derbyt med 12-8. Matchen avgjordes inte förrän i allra sista slaget, där HBK till slut vann ett banpar med fyra poäng och diffen med bara två pinnar. Däremot blev det förlust mot June F i Bowling Arena.
Bilden: Tobbe Jansson spelade sitt livs bästa bowling när HBK besegrade JBK i Cityhallen.

– Ruskigt spännande match mot JBK och jätteskönt att vi kunde vinna. Det hade vi inte räknat med. Men vi gjorde en mycket stabil insats och alla spelade bra, säger Torbjörn Jansson i HBK som var matchens gigant med sin slagning på hela 861 kägelpoäng. Nytt personligt rekord och ett så pass bra resultat att det slår sig in på listan över de femtio högsta slagningarna i klubbens historia.
– Jag fick en bra start och hittade linjen direkt. sen bara rullade det på. Jag trivs av någon anledning i City och brukar göra bra siffror här, fortsätter Torbjörn, som dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Pelle Thisell.
Bilden: Anders Almqvist har all anledning att se nöjd ut. Han hoppade in som reserv efter första serien och dunkade in hela 646 poäng i de tre serier han spelade.

HBK-rusning i första rundan
I inledningen av matchen såg den dock inte ut att kunna bli särskilt spännande. HBK tog kommandot i första serien och gick till ledning med 4-1, där Tobbe noterade sin högsta slagningen för dagen med 256 poäng.
JBK såg i första serien lite yrvakna ut, men vaknade till i andra rundan och gjorde matchen helt jämn. Men efter starka avslutningar av både Pelle/Tobbe och Anders A/Björn T kunde HBK ändå vinna serien med 3-2 och gå till ledning med 7-3.
– Då kändes det nästan som vi vunnit matchen, men det straffade sig. Tredje serien blev vår sämsta och vi släppte in JBK igen, konstaterar Tobbe Jansson.
Bilden: JBK var nära att vända matchen mot HBK, men släppte flera viktiga poäng ifrån sig i avgörande lägen.

Vände underläge till seger
Det var bara kämparglöden som räddade HBK i tredje serien. JBK hade ett klart grepp om händelserna, ledde länge med hela 5-0, ända fram till de sista rutorna. Men där tog banparen Annelie Karlsson och Ann-Louise Lindström samt välspelande Pelle/Tobbe tag i spelet på nytt. Båda paren vände underläge till seger i sina banpar och såg till att det bara blev förlust med 2-3 i omgången.
– Jätteviktigt för oss, där kunde matchen vänt åt helt fel håll. I stället för underläge ledde vi med 9-6 inför sista, berättar Tobbe Jansson.

Avgjordes i sista slaget
Men dramatiken var på inga sätt över. Fjärde serien blev en rysare från första till sista slaget. Efter att hemmalaget länge varit i ledning på alla banparen kom avgörandet i de allra sista slagen. Där vände Pelle och Tobbe och vann sitt banpar samtidigt som banparet Olle A och Anders A kom ikapp sina motståndare. När en JBK-spelare missade en spärr i sista rutan samtidigt som Anders strikade och Olle klarade sin spärr, kunde de ta hem segern med fyra käglor och tack vare det gick diffen också till HBK…med bara två poängs marginal. HBK vann tack vare det matchen med 12-8.
– Usch, det här var spännande. Matchen kunde slutat precis hur som helst, men det var vi som hade marginalerna på vår sida, konstaterar Tobbe Jansson.
Bilden: Att komma till tals med junespelarna på deras hemmaplan blev en för svår uppgift för HBK.

Förlust mot June F
Matchen mot June F i Bowling Arena, senare under eftermiddagen, blev dock inte lika spännande. HBK orkade aldrig riktigt tända till och släppte redan i början av matchen iväg June F. hemmalaget vann till slut med 14-6.

– Nej, vi orkade inte tända till en gång till och var nog lite trötta efter matchen i Cityhallen, så vi var mer eller mindre chanslösa, säger Olle Assarsson i HBK, som blev lagets bäste spelare med 772 kägelpoäng.
June F var efter de två första rundorna i ledning med hela 7-3. I tredje omgången gjorde HBK ett försök att komma ikapp, men när det trots det blev förlust med 2-3 och underläget ökade till hela 5-10 gick luften ur HBK-spelarna.

HBK-spelarna nöjda med dagen
– Vi gjorde ett tappert försök i sista serien att åtminstone få oavgjort. Men vi orkade bara hänga med fram till mitten av slutrundan, sen tog June över igen och vann fullt rättvist, konstaterar Olle Assarsson, som fick se sitt lag besegrat med 1-4 i slutrundan, vilket gjorde att June F vann matchen med 14-6.
– Okej, det blev förlust här. Men vi är ändå jättenöjda med dagen. Vi vann en av två bortamatcher, mer kan man inte begära av en nykomling.

Matchfakta och övrig statistik på hemsidan är nu uppdaterad.