HBK:s nystartade farmarlag var ordentligt nederlagstippat när laget spelade sina premiärmatcher i Borås. Det blev visserligen förlust både mot Viskan F och Borås BK, men laget visade att det har i trean att göra.
Bilden: Lars-Erik Karlsson blev bäste spelare när HBK F spelade sina premiärmatcher i Borås. Foto: JDIK.

Förra säsongen var HBK:s a-lag i Borås och mötte Borås BK. Den matchen vann boråsarna med 13-7. Det var nära att HBK:s f-lag klarade sig undan med bättre siffror mot samma motstånd. HBK F pressade seriefavoriten nästan hela vägen och föll till slut med 6-14. Men marginalerna var små, avgörandet kom inte förrän i slutet av matchen. Visserligen ledde BBK inför sista rundan med ointagliga 10-5, men med lite mer tur på sin sida kunde HBK-farmen fått oavgjort efter att i sista serien pressat sina motståndare ganska rejält.

Än en gång var det spelare från Jönköping Dövas som visade vägen. Anders Fagerberg blev bästa spelare med en slagning på 728 poäng, följd av Torbjörn Jansson som noterade 703 kägelpoäng. Lars-Erik Karlsson var även han på spelhumör och slog 680 poäng, men det var flera spelare som gjorde bra insatser i denna match.
Bilden: Tobbe Jansson spelade stabilt i Borås och gick i båda matcherna över 700 poäng.

Matchen mot Viskan F blev ännu jämnare. Där kunde hemmalaget inte rädda två-poängaren förrän i sista serien. Viskan F fick kämpa ordentligt och vann till slut med 12-8.
Efter halva matchen såg det dock som att HBK F skulle kunna skrälla. Då var HBK i ledning med 6-4.
– Det var riktigt spännande. Vi vann andra serien med 5-0. Då trodde jag vi skulle ha chansen att vinna, men sen orkade vi inte hela vägen ut, hälsar lagledaren Anders Fagerberg.
Nej, det höll inte hela vägen. Efter tredjerundan fick boråslaget ett litet övertag inför sista serien, som de sedan aldrig släppte ifrån sig.

Lars-Erik Karlsson spelade i denna match mycket bra och blev med sin slagning på 722 poäng bäste spelare i HBK-laget. Torbjörn Jansson blev näst bäst med 709 poäng, följd av Anders Fagerberg med 685.
Bilden: Martin Jansson spelade sin första riktiga bowlingmatch mot Viskan F och klarade sig undan med mycket bra betyg.

En debutant presenterade sig också, Martin Jansson (son till Tobbe) spelade sitt livs första riktiga bowlingmatch. Han klarade sig undan med mer än väl godkänt, 642 kägelpoäng och dessutom två banpoäng tillsammans med pappa Tobbe.

Matchfakta och serietabeller är nu uppdaterade.