Seriepremiären mot Swedoor blev en minst sagt dramatisk match. HBK vann till slut med 11-9, men det var osäkert ända in i det sista.
– Usch, det här var en darrig match, men fruktansvärt spännande. Det var knappt jag vågade titta på resultattavlan i slutet, det svängde fram och tillbaka hela tiden, pustar lagledare Bosse Thisell.

JDIK:s Anders Fagerberg och Ann-Louise Lindström var två av de bästa spelarna när HBK vann i division två-premiären. Selahattin Cimen blev bäste spelare i Swedoor.

– Så det var fantastiskt skönt att vi kunde vinna. Att ta två poäng i premiären känns extra bra. Men det var knappast någon bra match från vår sida, egentligen är det bara ett par spelare som kan få godkänt, fortsätter han.
Bosse tänker då närmast på lillebror Per, som blev HBK:s bäste spelare med slagningen 708. Han vill dessutom ge extra beröm till JDIK-spelarna Ann-Louise Lindström och Anders Fagerberg.
– De spelade jättebra och kändes som ett av våra starkaste banpar, berömmer han.

Tredje serien avgörande
Matchen var jämn redan från start. HBK vann första rundan med 3-2, men i andra serien tog Swedoor över efter att ha vunnit rundan med 4-1 och sammanlagd ledning med 6-4.
– Tredje serien blev väldigt avgörande för vår del, där kunde vi tappat matchen. Vi låg under i början men kom tillbaka starkt i slutet och vann med 4-1. Då gick vi till ledning med 8-7. Men det satt långt inne, vi tog hem banpoängen med bara en kägla, säger Bosse som nästan får torka svetten ur pannan.

Rafflande avslutning
I sista serien kopplade HBK ett litet grepp om händelserna i början och var länge i ledning i tre av de fyra banparen. Men i slutet av serien lyckades Swedoor komma ikapp och göra matchen helt jämn.
– Då var det nästan otäckt, vilket lag som var i ledning skiftade hela tiden på resultattavlan, ett tag var det vi, ett tag var det Swedoor, suckar Bosse, som dock fick se HBK gå segrande ur striden.
– Det var nära att det blev oavgjort, men vi vann banpoängen med åtta käglors marginal, det räckte för att vinna matchen, säger han.

Matchfakta och övrig statistik är nu uppdaterad.