Nu är det äntligen dags för seriepremiär. På lördag tar HBK emot nässjölaget Swedoor hemma i Rosenlund, på söndag åker vårt F-lag till Borås för att möta Viskan F och Borås BK i division tre.
HBK är nykomling i division två och F-laget har vi flyttat upp från reservserien till nationella serien, ändå finns det massor av optimism i klubben.

Hasse Gustafsson och Leszek Graniczka finns båda med i HBK:s premiärlag mot Swedoor.

HBK:s spelartrupp har nämligen förstärkt rejält efter uppflyttningen till tvåan. Genom ett samarbetsavtal med Jönköping Dövas har truppen utökats med minst sex nya spelare. JDIK är en av Sveriges främsta bowlingklubbar för döva och här finns spelare med massor av rutin både från internationella och nationella tävlingar. Spelare som har deltagit, och tagit medaljer, i stora tävlingar som OS, VM och EM.
Ann-Louise Lindström (till vänster) finns med i HBK:s premiärlag.

Rutin från OS och VM
I HBK:s premiärlag kommer två spelare från JDIK att göra a-lagspremiär; Ann-Louise Lindström, som är etablerad spelare i svenska dövlandslaget, samt Anders Fagerberg som imponerat stort på lagledningen under försäsongen.
– Inget snack om att a-laget är mycket starkare i år än förra säsongen. Att rå på topplagen i tvåan kan kanske bli svårt, men jag tror att vi kommer att klara oss bra och överraska mot flera av våra motståndare. Vi kan ställa upp med fyra bra banpar i varje match och har dessutom starka reserver, konstaterar UK och lagledare Bosse Thisell.
I premiärmatchen mot Swedoor gör dessutom en nygammal publikfavorit comeback i a-laget, Hasse Gustafsson.
– Hasse har spelat kanonbra på försäsongen och självklart ska han spela, konstaterar Bosse Thisell.

Tobbe Jansson spelar i f-laget den här helgen. Han kommer att spela tillsammans med sin son Martin, som gör debut i HBK:s matchtröja.

Tuff start för F-laget
Förra säsongen var HBK:s reservlag ett mittenlag i nordvästra reservserien. Men när samarbetet med JDIK blev klart beslutades att laget skulle flyttas upp till division tre.
– Det blir ett lyft för hela föreningen. Konkurrensen om platserna i a-laget är stenhård och då är det bra att vi har ett attraktivt alternativ för dem som inte blir uttagna. Jag tror att vårt f-lag kan överraska positivt, säger Bosse Thisell, som i f-lagets premiäruppställning kan räkna in flera spelare som förra säsongen var mer eller mindre givna i HBK:s a-lag. Dessutom är laget förstärkt med tre spelare från JDIK.
– Bortamatch mot förra årets serievinnare (Borås BK) kanske verkar lite väl tufft, men jag tror att vi kan ge dem bra motstånd, menar Bosse Thisell.

A-lagets match mot Swedoor spelas på lördag i Rosenlunds bowlinghall med matchstart klockan 10.00. Vi vill påpeka att det under helgen är husvagnsmässa på Elmia samt att HV 71 samma dag spelar hemmapremiär i hockeyns elitserie, så det kan bli svårt att hitta parkerngsplatser. Kom i tid med andra ord.