Olle Assarsson fick nöja sig med fjärdeplatsen när en spelare från HBK för första gången någonsin deltog i KM-Fighten. Han blev utslagen i första slutspelsmatchen av Tuomo Halonen, JBK med klara 167-201.
– Inget snack om det, Totte spelade mycket bättre än mig, så han vann rättvist. Men jag är inte alls nöjd med min insats som helhet. Jag spelade bra i början av tävlingen, men sen tappade jag fokus, säger Olle.


I grundomgången såg det som att HBK:s representant i KM-Fighten skulle kunna vara med och slåss om slutsegern. Tillsammans med Thomas ”Pidde” Pedersen, JKK, dominerade han i de första tre kvalserierna.
– Efter tre serier ledde jag ganska klart, men i fjärde rundan tröttnade jag ordentligt. Min bowlingsäsong tog slut efter kvalet och jag hade svårt att mobilisera den rätta tändningen. Så jag blev passerad av både Pidde och Glenn Johansson och rasade till tredjeplatsen, berättar Olle som på de fyra kvalserierna dock noterade 833 poäng. Thomas Pedersen vann på fina 888 poäng.
Så här glad ser en vinnare i KM-Fighten ut, Thomas Pedersen, JKK.

I slutspelet fortsatte den nedåtgående trenden. Det blev förlust i redan i första matchen mot Tuomo Halonen med klara siffror.
– Svårt att tända till där också. Och ont i fingrarna, jag hade ju inte hållit i ett bowlingklot på flera veckor innan tävlingen. Men lite stolt kan man väl ändå få vara. Min fjärdeplats i KM-Fighten är ju den bästa i klubbens historia…att det sen var första gången HBK var med är ju en annan sak…
Totte tog sig vidare till final efter att i semin slagit ut Glenn Johansson, Cyrus. Finalen vanns dock av Thomas Pedersen med klara siffror.