Bosse Thisell fick en alldeles lysande avslutning på säsongen. När krutröken lagt sig efter finalen i vårens sista tävling i Rosenlund, Majcupen, stod Bosse där som vinnare av hela tävlingen.
– Jag gick hela vägen! Det är för jävla gött, säger den nöjde vinnaren.

Majcupen är en tuff tävling att ta sig igenom. Fler och fler har dessutom upptäckt tävlingen, så den här gången fanns närmare 50 spelare med. Först spelades fyra serier, där de fyra bästa från varje banpar gick vidare till en karusellfinal. Vinnarna i denna finalomgång gick sedan vidare till slutfinalen ihop med segrarna i de övriga delfinalerna.
– Jag tror jag spelade elva serier, så nu är jag riktigt trött. Men jag spelade jättebra nästan hela tiden. Det var bara i sista finalserien, mot Kent-Olle Hedberg från Vinno, det gick lite sämre. Men då spelade å andra sidan inte han bra heller, så jag lyckades vinna, berättar Bosse.

Tobbe och Tommy i karusellen
Ytterligare två HBK-spelare lyckades ta sig vidare från första rundan. Tobbe Jansson och Tommy Wadenrud fick dock kliva av tävlingen i första karusellfinalen. Björn Tisell, Anders Almqvist, Stickan Wisberg, Tobbe Johansson och Eva Olsson fick dock respass ur tävlingen redan i kvalomgången.
För de flesta är nu säsongens tävlingsbowling avslutad, dock inte för alla.
– I nästa vecka spelar vi den individuella finalen i korpserien, där ska jag vara med. Men sen är det slut, då åker kloten in i skåpet och kommer inte ut förrän i augusti, säger Bosse.