Kampen om klubbmästartiteln har de senaste åren utvecklat sig till rena pingpongmatchen mellan Pelle Thisell och Olle Assarsson. Pelle vann 2010 och 2013, Olle tog hem titeln 2012 och vann nu 2014 också…efter en hård strid med…Pelle Thisell.
– Det var en stenhård fajt nu igen och jag kände mig inte säker på att vinna förrän i mitten av sista serien. Jag vet ju att Pelle kan slå till med ruskiga strikeföljder, men den här gången klarade jag mig, säger Olle som vann årets KM med bara 46 käglors marginal.
– Det är så klart jättekul att vinna KM, det är ju den svåraste tävlingen på hela året, fortsätter Olle.

Trio i topp efter första
Redan efter första serien av de åtta som spelades visade sig förhandsfavoriterna i toppen av resultatlistan. Uppstickaren Björn Tisell, Pelle och Olle gick redan då upp i ledning. De tre höll sig sedan kvar där resten av tävlingen. Hasse och Anders gjorde försök att slå in kilar i topptrion men lyckades aldrig etablera sig i toppen på allvar.
– Jag hade min taktik klar innan. Planen var att inte fokusera på om jag fick strike eller inte, i stället satsade jag på att täcka i så många rutor som möjligt. Det fungerade, efter sex serier hade jag faktiskt bara en enda miss. Det var det som gjorde att jag kunde hålla både Pelle och Björn bakom mig, konstaterar Olle, som till slut blev klubbmästare med 1595 kägelpoäng medan Pelle fick nöja sig med 1549.

Hasse överraskade
Björn kom på tredje plats, Anders knep fjärdeplatsen och Hasse Gustafsson, förra årets Homer-vinnare, tog lite överraskande femteplatsen i tävlingen.
En stor överraskning var tävlingsdebutanten Martin Jansson, son till Tobbe Jansson, som i sitt livs första riktiga tävling slog 1297 kägelpoäng på de åtta serierna och placerade sig på elfte plats.

Lite i skymundan av Stora KM avgjordes också Lilla KM, där hcp räknades in i resultatet. Hasse Gustafsson fick där betalt för sitt fina spel och vann tävlingen på 1854 poäng, med Björn på andraplatsen med resultatet 1819.
– Det är faktiskt tredje gången genom tiderna jag vinner Lilla KM, konstaterar Gustafsson nöjd och belåten över sin insats.

Eva fick Homer-statyetten
Homer Simpson-statyetten, som varje år utdelas till den som kommer sist i tävlingen, gick denna gång till Eva Olsson som trots bra spel och faktiskt flera klubbrekord för damer fick nöja sig med 1187 kägelpoäng, 64 käglor sämre än näst sista spelare, Tobbe Johansson.
HBK:s KM är en populär tävling. Hela 15 spelare fanns på plats i Rosenlunds bowlinghall när tävlingen avgjordes. Det är inte rekord…men inte långt ifrån.

Samtliga resultat hittar du nu under Matchfakta.
Bilder från årets KM finns nu upplagda i vårt bildarkiv.