HBK var riktigt illa ute i hemmamatchen mot bottenlaget Götene F. Till slut blev det seger, men bara med 11-9. Detta efter att HBK i de två sista omgångarna vunnit två banpar med bara några få käglors marginal.
– En rejält usel insats av oss. Vi kunde ställt till det ordentligt. Som tur var vann vi, men det var med mer tur en skicklighet, säger coachen Bosse Thisell, som inte alls var nöjd med sina spelare.


– Man får inte ha så mycket missar, inte ens i trean. Vi kan mycket, mycket bättre än så här. Det hoppas jag i alla fall, för spelar vi så här dåligt i kvalet har vi inte en chans, fortsätter han.
Möjligtvis var det underskattning som ställde till det. Götene F hör till bottenlagen i tabellen och en motståndare som HBK enkelt borde kunna besegra. HBK började dessutom bra och ledde tämligen enkelt med 4-1 efter första serien.

Ingenting fungerade
– Det var väl där det började brinna i huvudet på våra spelare. Efter det var det nästan ingenting som fungerade, konstaterar en bekymrad coach.
Trots det usla spelet kunde dock HBK vinna andra serien med 3-2 och gå till ledninbg med 7-3. Men i tredje rundan höll det inte längre. Götene vann serien med 4-1 och gjorde matchen helt jämn.
– Vi kunde mycket väl åkt på 0-5 i den serien. Men tack vare att Björn Tisell satte tre strikar i sin sista ruta kunde han och Olle ta hem sin banpoäng med bara två käglors marginal. Det var en viktig poäng det, säger Bosse.

Dannes strikar räddade HBK
I sista rundan ryckte HBK upp sig och såg länge ut att kunna säkra segern. Men i slutet av serien blev det darrigt ännu en gång. Den här gången var det Danne Gunnarsson som steg fram. Han kopierade Björn och satte tre strikar i sin sistaruta, därmed kunde han och Anders ta hem sin banpoäng, även de med två käglors fördel.
– Usch, det var nästan otäckt. Men tack vare det vann vi matchen med 11-9, så snacka om att vi hade små marginaler, pustar han.

Viktig HBK-seger
Bästa spelare i HBK blev dock banparet Olle Assarsson och Björn Tisell som tog maximala fyra banpoäng. Olle var den ende HBK-spelare som gjorde en någorlunda bra insats då han slog 821 poäng. danne blev näst bäst på 713 kägelpoäng.
Det var en viktig seger för HBK. Tack vare de två poängen säkrade laget andraplatsen i tabellen och får därmed en något lättare väg i kvalet. Om det blivit eoavgjort eller HBk förlorat skulle Falköping tagit den platsen i stället.
– Skönt så klart. Men det vi höll på med idag duger inte i kvalet. Vi måste upp flera nivåer, konstaterar Bosse.