(2014-03-30)
HBK tog en mycket viktig seger då Mariedal besegrades i sin hemmahall i Borås. Trots att det i matchen efter blev förlust mot Borås BK är HBK nu tvåa i tabellen och har i de två avslutande omgångarna allt i egna händer.

– Två mycket viktiga poäng. Nu är det helt klart att vi får spela kval och dessutom har vi chansen att bli tvåa i serien. Om vi förlorat båda matcherna hade det inte alls sett lika bra ut, sammanfattar coachen Bosse Thisell, som nervöst följde matcherna från läktaren.
Stark inledning av HBK
HBK inledde besöket i Borås med att besegra Mariedal med 13-7, i en match där HBK kopplade greppet redan från början. Efter de två första serierna ledde HBK med hela 8-2 och var efter de tre serier i ledning med 10-5.
– Vi gjorde en kanonstart och tog Mariedal på sängen. Men när de vaknade till i tredje serien blev det betydligt tuffare. I sista omgången var vi faktiskt ganska rejält pressade, då såg det ett tag ut som att vi bara skulle få oavgjort. Men som tur var redde det ut sig, pustar coachen.
– Mariedal är ett riktigt bra hemmalag och har inte förlorat många hemmamatcher den här säsongen, så detta är en seger vi värderar högt, fortsätter han.

Storspel av Anders
Den stora anledningen till HBK-segern var utan tvekan Anders Almqvist som verkligen trivdes på banorna i Borås och dunkade in den ena strikeföljden efter den andra. han fick till slut ihop 841 poäng vilket är nytt personligt rekord för hans del. han tog dessutom maximala fyra banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson, som även han spelade bra.
– Imponerande av Anders. Han har verkligen gått framåt bara nu under våren och är nu en av våra allra bästa spelare, berömmer Bosse.
Bra spel också av Olle Assarsson, som slog 812, samt av Stickan Wisberg som noterade 766 poäng.

Orken tröt mot Borås BK
Matchen mot topplaget Borås BK så till en början ut att även den gå HBK:s väg. Men trots en bra start blev det förlust med 7-13.
– Vi började bra och ledde med 3-2 efter första rundan. Men sen verkade det som att luften gick ur laget lite. Antingen var det så att vi var nöjda med den första segern, eller så var det helt enkelt så att vi inte orkade, att vi har lite taskig kondition med andra ord, skrattar coachen.

Anders bäst igen
Borås BK vann andra serien med 4-1 och den tredje med 3-2. Hemmalaget var därmed i ledning med 9-6 inför den sista.
– Vi hade ju chansen i sista och gjorde verkligen ett försök, men som sagt var, vi orkade inte, konstaterar Bosse.
Anders fortsatte spela bra även i denna match och blev HBK:s bäste spelare för andra gången i rad. Den här gången blev det dock bara en poängs marginal ner till Olle Assarsson, 783 mot 782. Bra spel även av Dan Gunnarsson som slog 765. Flest banpoäng tog banparet Olle Assarsson/Perra Eklund som tog maximala fyra poäng.

HBK på väg mot kval
Tack vare segern mot Mariedal är HBK nu klart för kval. Laget blir som sämst trea i serien oavsett hur det går i de två sista omgångarna.
– Går allt vår väg kan vi faktiskt vinna vår grupp, men det känns lite orealistiskt. Målet är nu att behålla andraplatsen i tabellen. Gör vi det kan vi vara riktigt nöjda med säsongen och då får vi dessutom en förhållandevis fördelaktig väg i kvalet, konstaterar coachen.

Serietabeller och resultat är nu uppdaterade.