B-lagsmatchen mellan HBK och Sture från Sävsjö blev en riktig rysare för HBK-fansen*. Efter de två första rundorna såg HBK ut att gå mot en klar seger. Efter tredje rundan lutade det kraftigt över åt Sture. Men i sista serien kunde HBK trots allt säkra segern med 12-8.

– Det var en riktigt svängig match, tyvärr inte särskilt välspelad men ganska spännande, säger en av spelarna i laget efter matchen.
HBK inledde som sagt starkt och var efter de två första rundorna i klar ledning med 7-3. detta mycket tack vare Gunnar Bäckström som spelade på topp i de rundorna.
Men när tredje serien gick till Sture med 4-1 blev matchen helt plötsligt en helt öppen historia, HBK ledde då bara med 8-7 inför slutrundan och var illa ute.
Sista serien blev tämligen jämn, men den här gången var det HBK som hade turen på sin sida, laget vann banpoängen med 4-1, trots bara 33 käglors övertag sammanlagt, och matchen sammanlagt med 12-8.

Leszek Graniczka blev bäste spelare i HBK med slagningen 691, följd av Gunnar Bäckström på 690.

* Finns det såna? vetenskapen tvistar. men det stod i alla fall en cykel utanför bowlinghallen på söndagförmiddagen…kanske var det en av våra supportrar? Om nån mot förmodan skulle få syn på en livs levande HBK-supporter vore vi tacksamma för om ni kunde skicka in någon form av bildbevis.

2014-03-09