(2014-03-08)
HBK tog en gruvlig revansch efter förra helgens storförluster i Västergötland. Laget vann dubbelt i derbymatcherna mot Vinno och JBS/Boys F. Vinno besegrades med 16-4 och mot JBS/Boys F var det klart efter tre serier då HBK gått till ledning med ointagliga 11-4.

I sista serien mot JBS/Boys F slappnade dock HBK av lite väl mycket och de numera rödtröjade ärekrivalerna kunde snygga till siffrorna till 12-8.
– Men det gör inte i så mycket. Idag var det viktigast att vi vann, och det gjorde vi. Vi spelade dessutom väldigt bra bowling i de tre första serierna, säger coachen Bosse Thisell, som naturligtvis var mycket nöjd med sina spelare efter JBS/Boys-matchen.

Laddat för derby
– Det märktes att det var derby och att vi verkligen ville vinna. Så här taggat var det länge sedan jag såg HBK spela. Tydligen måste matcherna gälla mycket för att vi ska plocka fram vårt bästa spel, fortsätter coachen och myser.
Inför matchen var det verkligen ovisst. HBK kom till spel efter ett par tveksamma omgångar medan JBS/Boys ångat på ordentligt efter juluppehållet och verkligen imponerat. Så sent som förra helgen besegrade dem annars suveräna serieledarna Borås BK.
– Vi kände oss inte alls säkra, men det kanske var bra. Vi var verkligen laddade, säger coachen.
Stark inledning av HBK
Och det fick HBK nytta av. Laget tog ett rejält grepp om händelserna redan i inledningen och var efter de två första serierna i ledning med hela 8-2. JBS/Boys-spelarna var då märkbart skakade och kunde inte stoppa HBK heller i den tredje serien som laget tog hem med 3-2 och gick till ointaglig ledning med 11-4.
– Det kändes jätteskönt att vi kunde avgöra så tidigt. Det var verkligen viktigt för vårt självförtroende, menar Bosse, som dock i sista serien fick se sitt lag besegrat med 1-4. Vinsten stannade därför på 12-8.
– Men man kan inte vara annat än nöjd ändå. Skönt att vinna derbyt givetvis och dessutom tog vi två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.
Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som verkligen hittade ett vinnarspår och dunkade in hela 833 poäng. Tillsammans med Anders Almqvist tog han dessutom tre av fyra banpoäng.
Mycket bra spel också av Tobbe Jansson som blev näst bäst med fina 797 poäng.

Storseger mot Vinno
Matchen mot Vinno såg däremot helt annorlunda ut i inledningen. HBK vann visserligen med 16-4 men imponerade inte alls. Faktum var att notoriska bottenlaget Vinno faktiskt ledde matchen efter första serien med 3-2.
– Som tur var spelade vi upp oss längre fram i matchen, men jag var ganska orolig ett tag. det såg inte alls bra ut, säger Bosse.

I andra rundan vann HBK med 4-1 och tog över ledningen. Efter det var det aldrig något snack om saken. HBK vann båda de avslutande rundorna med 5-0 och matchen sammanlagt med 16-4.
– En skön seger det också och en riktigt trevlig match att spela. Det är alltid roligt att möta Vinno som är ett glatt gäng, menar coachen.
Tobbe Jansson blev bäste spelare i HBK med 759 poäng och tre av fyra banpoäng ihop med Stickan Wisberg. Bra spel också av säsongsdebutanten Hasse Gustafsson som i sin första a-lagsmatch för säsongen dunkade in 734 poäng.

Statistik och serietabeller är nu uppdaterat.