(2014-03-30)
Säsongens reservserie är över HBK:s del. Laget spelade sin sista match för våren i söndags mot Fram. B-laget tog dock ut semestern något i förväg. Det blev förlust mot Fram B med hela 4-16.

– Nej, det här var inte roligt alls. Vi hade hoppats på att kunna ge Fram en match, men det gick alls, suckar HBK:s UK Bosse Thisell.
Nej, HBK kom inte in i matchen över huvud taget. Fram tog ledningen direkt och var efter de två första rundorna i ledning med hela 1-9. I tredje rundan gjorde HBK ett försök att ta sig in i matchen igen och var nära att lyckas. Dock kunde Fram vinna den omgången med 3-2 och därmed säkra segern innan sista omgången var spelad.

Leszek gjorde en av sina allra bästa matcher för säsongen då han slog 767 poäng och tog två av fyra banpoäng tillsammans med Bosse Thisell. Även Arne Magnusson spelade bra och slog 690, vilket är hans högsta slagning den här säsongen. Annelie Karlsson, JDIK, gjorde också en bra match och noterade 661 kägelpoäng.

Det har sedan en tid varit klart att HBK blir trea i serien. Laget hamnade i ingenmansland mellan topplagen Cyrus och Fram och mellan bottengängen Sture och Värnamo redan under höstens seriespel.
HBK har spelat klart, men sista omgången spelas nästa helg. Cyrus kan dock redan nu fira seriesegern. Citylaget säkrade förstaplatsen den här helgen genom att besegra både Värnamo och Sture på bortaplan.
– Helt okej för vår del att bli trea, även om det hade varit roligt att vara med i kampen om seriesegern. Men vi har inte riktigt räckt till mot de bästa lagen, konstaterar Bosse Thisell.

Resultat och serietabellen är nu uppdaterade