Säsongen är över för HBK i trean. På grund av coronaviruset stoppar Svenska Bowlingförbundet nu allt seriespel med omedelbar verkan. Även 3-manna SM ställs in samtidigt som övriga nationella tävlingar nu i vår skjuts på framtiden.
– Ett tråkigt men väntat beslut. Det finns ju många äldre som spelar bowling, så det känns rätt att man gör så här, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

Björn Tisell, ordförande i HBK

Swebowls beslut innebär inga större förändringar för HBK. Laget är sedan en tid borta från alla möjligheter att nå kvalspel till tvåan.
– För vår del gör det ju inte särskilt mycket egentligen, men för lag som är med i toppen av tabellerna och krigar eller leder serien och hoppats på uppflyttning är det så klart väldigt tråkigt, fortsätter Björn Tisell.

Enligt Svenska Bowlingförbundets beslut kommer nämligen inga upp- eller nedflyttningar att göras baserade på årets seriematcher. De stryks helt enkelt. I stället kommer samma lag att spela kvar i samma divisioner även nästa säsong. Om det blir i form av BOSS-serier eller, som tidigare beslutats av förbundet, kommer att spelas i 12-lagsserier anges inte i dagens beslut.

Det blir inga fler seriematcher för HBK den här säsongen.

HBK:s styrelse har nu på grund av Svenska Bowlingförbundets beslut ett antal ställningstagande att göra gällande den närmaste framtiden.
Vi vet ännu inte om vi kommer att kunna fortsätta träna, eller om vi ens vill det med tanke på eventuell smittorisk.
Beslut måste också tas angående HBK:s veterantävling, där två starter återstår, 19 och 26 mars.
Dessutom måste beslut tas om HBK ska kunna genomföra sitt årsmöte nu under våren eller tvingas skjuta upp även detta.
Styrelsen kommer de närmaste dagarna att ha intensiv mailkontakt. Besked i de här frågorna kommer inom kort, så håll koll på hemsidan.